About logo’s is een verzameling van logo ontwerpen en huisstijl ontwerpen van de Amsterdamse Grafisch ontwerper Bas Masbeck tevens oprichter van About Design, een klein ontwerpbureau met de focus op corporate identities, corporate communicate en brand identity design.

Als grafisch ontwerper begonnen in de jaren 80 heb ik bij de meest vooraanstaande ontwerpbureaus gewerkt en me gespecialiseerd in het ontwerpen van logo’s huisstijlen en corporate identities.

Ik werk direct voor opdrachtgevers, bedrijven die een nieuwe huisstijl nodig hebben of met een communicatie vraagstuk zitten, of als freelancer voor ontwerp- communicatiebureaus.

Ik ben gespecialiseerd in het helpen vaststellen/bepalen van de kernwaarden en het gewenste imago van uw organisatie om deze vervolgens te vertalen naar vormgeving, van inhoud naar vorm. Het is belangrijk om eerst te bepalen wie je bent, om vervolgens te kunnen laten zien wie je bent.
Door de (onderscheidende) kenmerken van uzelf, uw organisatie of product te typeren wordt er een identiteit ontwikkeld die als een handschoen om uw organisatie past maar daar ook een verlengstuk van is. Dit kan in alle lagen van de communicatie worden doorgevoerd. Van beeldmerk tot typografie, fotografie, kleurgebruik en tone of voice. Ook het middelen pakket is van groot belang om het gewenste effect te bereiken. Een mooi logo, huisstijl, brochure of website moet onderdeel zijn van de communicatiestrategie. Ontwerp volgt doel en niet andersom.

Bas Masbeck op LinkedIn