feb 4, 2015

Logo grids in de vorm van lijnen, cirkels en de gulden snede kan een zeer krachtige techniek zijn voor het maken van logo ontwerpen.
Logo grids zijn slechts één type ontwerp techniek, en zijn niet noodzakelijk voor elk ontwerpproject. Ikzelf maak regelmatig gebruik van een grid als ik een logo ontwerp. Als het eerste schetswerk gedaan is en er wordt aan een definitief logo gewerkt wordt er nauwkeurig naar de verhoudingen gekeken. Hierbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van de gulden snede.

Ik kwam dit filmpje van Sagmeister & Walsh tegen op Vimeo. Een mooi voorbeeld van hoe een logo ontwerp en typografie gebruikmakend van een relevant grid systeem. Ze hebben de hele identiteit voor het Jewish Museum in New York gebaseerd op het grid systeem van de davidster.

Zelf heb ik ook al meerdere identities en lettertypes ontworpen die gebaseerd zijn op een grid systeem.

grid-typography

Meer werk van de linker affiche vindt je hier en meer werk van het rechter lettertype vindt je hier op de site van About Design.

Voordat ik als grafisch ontwerper actief was was ik al gefascineerd door grids in ontwerpen. Toen ik voor het eerst het werk van Wim Crouwel zag, wist ik zeker dat ik grafisch ontwerper wou worden. Mijn eerste vaste baan was dan ook Bij Total Design ( nu Total Identity), waar Wim Crouwel een van de oprichters van is.

0

Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee + = 7